Vi säljer endast till företag

Hem » Linoleum

Linoleum

Linoleum är tillverkat av naturliga råvaror. Det är en blandning av linolja, trämjöl, kalkstensmjöl, färgpigment och kåda som kokas ihop till en massa. För att massan ska hålla ihop blandas den ut på en väv gjord av jutefiber. Nya linoleummattor förses vid tillverkning med en PUR-yta och/eller ett akrylbaserat grundskydd av ytan. Viktigt att tillägga är att linoleum påverkas av vatten och kan alltså inte användas i våtrum.

Spara tid med Excentr Metoden på linoleumgolv

Linoleumgolv är ett golv som ger dig många möjligheter med Excentr Metoden. Linoleumgolv kan rengöras med enbart med vatten samt även effektivt nollställas på ett väldigt ergonomiskt fördelaktigt sätt. Tack vare den excentriska rörelsen och högt padtryck är polishborttagning/nollställning lättare än någonsin. Excentr metoden ger dig möjlighet att nollställa torrt, med endast vatten eller traditionellt med polishborttagningsmedel.

Våt Metod / vilken pad?

Enligt vår mening är den våta metoden den mest effektiva. Den nollställer med en minimal mängd vatten och utan polishborttagningsmedel. Detta ger många fördelar: ingen dyr polishborttagningsmedel, ingen risk för bränning/missfärgning av ytan, ingen neutralisering, inget halt golv etc. Du kan välja att först applicera ytan med vatten, men du kan även applicera vattnet direkt från Excentr Solution Tank. Denna metod har många fördelar jämfört med torr nollställning. Paden sköljer sig själv och håller därmed längre, Polishen/vaxet som tas bort flyter på vattnet och är lätt att ta bort med våtsug så länge golvet förblir fuktigt. För att kunna nollställa bra utan polishborttagningsmedel rekommenderar vi Excentr Strip Alu Pad.

Extrem uppbyggnad / kantuppbyggnad / vilken pad?

I händelse av extrem uppbyggnad och/eller kantuppbyggnad kan golvet först slipas med ett slipnät. Använd 60, 80 eller 100 grit beroende på uppbyggnad för att ta bort de första polishlagren. Försök ta bort cirka 80% av polishen. Fortsätt sedan med metoden som beskrivs ovan för att inte skada själva golvet med det aggressiva slipnätet. Vid kantuppbyggnad kan du välja att klippa slipnätet över långsidan och placera det på en vanlig pad. Arbeta sedan med långsidan av maskinen (i sidled) över kantuppbyggnaden för att bearbeta enbart kantuppbyggnaden aggressivt med slipnätet. Var noga under ovanstående processer. Om du går för djupt med dessa grova och aggressiva slipnät kan skador uppstå på ytan

Vilken pad använder jag för rengöring av linoleumgolv?

Välj Pink Pad och använd endast vatten.

 

Välkommen till nya Tradehouse!

Skapa ditt nya konto hos oss för att handla i vår webbshop.

Har du frågor om tidigare beställningar eller användarkonto?
Vänligen skicka din förfrågan till info@tradehouse.se