Vi säljer endast till företag

Hem » Sportgolv

Sportgolv

Ett sportgolv får inte vara för halt och inte heller för strävt. Den ska ha en perfekt friktion så att man kan röra sig snabbt och ha bra fäste samtidigt som man inte fastnar med foten i golvet. Det finns olika typer av sportgolv.

Punktelastiska

Ett punktelastiskt sportgolv placeras ut direkt mot underlaget. Det som menas med att golvet är punktelastiskt är att golvet har sin ”stuns” exakt där foten sätts ner. Precis på den punkten.

Ytelastiska

Till skillnad mot punktelastiska golv så har dessa golv ofta hårdare yta. Det kan exempelvis vara trägolv eller laminatgolv. Eftersom materialet inte är elastiskt i sig själv behövs en underkonstruktion.

En kombination av bägge

Ett ytterligare alternativ är sportgolv som är kombinationselastiska. I botten finns ett undergolv med elasticitet. Här skapas svikten i likhet med ett ytelastiskt sportgolv. Ovanpå detta finns beläggningen med en matta, dvs. ett punktelastiskt golv. Här lyckas man med att kombinera fördelarna med bägge sorters golv vilket gör att de prioriteras i de flesta fall där sporthallar idag byggs.

 

Rengöring av sportgolv

Att underhålla och rengöra sportgolv är inte alltid lätt. Den högfrekventa användningen och enstaka andra aktiviteter som sportgolvet utsätts för gör att det är en utmaning att bibehålla golvets rätta friktion och fräscha utseende.

Vilken pad ska jag använda till sportgolv?

För rengöring av sportgolv av PVC/gummi rekommenderar vi en rengörings- och underhållsplan bestående av två aktiviteter: daglig/veckovis städning med Excentr Pink Pad och periodisk rengöring med Magic pad.

Excentr Metoden är även effektiv vid rengöring och underhåll av sportgolv av trä. Du får mycket bra resultat, även när det kommer till med avlägsnande av limrester från handbollsmatchen etc. Fråga oss för skräddarsydda råd.

Tänk på

  • Förändra inte ytskiktet då egenskaperna kan förändras
  • Polera ej golvet
  • Undvik pads/rondeller med diamanter i dagligt städ
  • Var noga att kolla skötselanvisningarna

Välkommen till nya Tradehouse!

Skapa ditt nya konto hos oss för att handla i vår webbshop.

Har du frågor om tidigare beställningar eller användarkonto?
Vänligen skicka din förfrågan till info@tradehouse.se