Vi säljer endast till företag

Hem » Natursten

Natursten

Med natursten menas sten som brutits från naturen. Det finns en mängd olika typer av natursten så som terrazzo, granit, kalksten, marmor, skiffer och sandsten. Genom rätt skötsel men också regelbunden renovering och polering kan ett golv i natursten vara vackert mycket längre än vad du tror. Många golv kan hålla upp till femtio år, speciellt marmorgolv är hållbara och blir bara vackrare med åren.

Rengör, underhåll, polera och renovera natursten

Excentr Metoden är en extremt effektiv metod för rengöring, underhåll, polering och renovering av alla typer av naturstensgolv. Dessutom kan vem som helst köra Excentr maskinerna och du kan alltid rådfråga oss på Tradehouse om du är osäker.

Rengöring

Naturstensgolv kan rengöras säkert med Excentr metoden. Tack vare effektiv rörelse använder du bara vatten och inga kemikalier.

Kan jag renovera mitt stengolv?

Renovering av naturstengolv är endast möjligt när stenen är kalkhaltig. För att se till att ytan som renoveras är kalkhaltig rekommenderar vi att alltid göra ett syraprov först på en undanskymd yta. Håll vattnet rent och ha en torr mikrofiberduk till hands. Applicera sedan en droppe avkalkningsmedel (pH 1 eller 2). Om ytan blir vit, torka av den omedelbart och skölj av med rent vatten. När droppen blir vit kan du vara säker på att ytan är kalkhaltig och kan därför renoveras och poleras. Om droppen inte blir vit är golvet är inte kalkhaltigt. Om den inte blir vit kan Excentr metoden endast användas för att rengöra ytan.

Polering

Det sista steget i renoveringsprocessen är polering. Med Excentr metoden ger du ytan en naturligt blank eller högblank finish.

Underhåll

Efter renoveringen rengör du golvet dagligen med den pad som du senast användes under renoveringsprocessen. T ex: om golvet har avslutats med EDS 3000 grit för en naturligt blank yta är detta paden för daglig städning. Användning av rengöringsmedel är inte nödvändigt.

Välkommen till nya Tradehouse!

Skapa ditt nya konto hos oss för att handla i vår webbshop.

Har du frågor om tidigare beställningar eller användarkonto?
Vänligen skicka din förfrågan till info@tradehouse.se