Vi säljer endast till företag

Hem » Textil

Textil

Det finns olika typer av textilgolv. Det vanligaste är tuftade mattor följt av vävda och sedan nålfiltsmattor.

Tuftade mattor

Mattorna tillverkas i tuftmaskiner, där en lång rad nålar sticker in öglor i en grundstomme, vanligen av syntetmaterial. Öglorna fixeras med en bestrykning av bindemedel och därefter förses mattan med en baksidesbeläggning av latexskum, eller att man applicerar någon typ av textil, väv, filt eller liknande. Tuftade mattor tillverkas med skuren eller öglad lugg eller med en kombination av dessa. Öglehöjden kan även varieras och detta ger sammantaget stora möjligheter till mönstervariationer. Tuftade mattor kan även förses med tryckt mönster.

Vävda mattor
Vävda heltäckningsmattor finns i fyra olika utföranden; Axminster, Velvet, Wilton och Flatvävt. Det som skiljer dessa är i huvudsak möjligheten att väva omönstrat respektive mönstrat samt bindningen av luggarnet. Baksidan på vävda mattor är i regel av jute och bomull men även polypropen kan förekomma. Slitgarnet är oftast av 80 % ull och 20 % polyamid, 100 % ull eller någon typ av syntetgarn. Vävda mattor tillverkas antingen med skuren lugg eller med öglad och erbjuder stor valfrihet i fråga om färger och mönster.

Nålfiltsmattor
Flera skikt av kardade fibrer arbetas samman med nålar till en filtliknande produkt. Nålfiltmattor finns med eller utan belagd baksida. De har en slät yta, och kan förses med tryckt mönster.

 

Kan jag rengöra textilgolv med Excentrs rektangulära maskiner?

Ja i vissa fall, framförallt med de mindre maskinerna och då oftast för punktavfläckning även om det är olika från fall till fall beroende på typen av textilmatta. Men är det större ytor rekommenderar vi Excentr 43 tack vare dess annorlunda rörelsemönster.

Mattvätt under kontorstid

Med Excentr 43 djuprengör du enkelt textilgolv på ett effektivt och ergonomiskt sätt. Du kan enkelt djuprengöra mattan under pågående verksamhet eftersom maskinen är så pass tyst samtidigt som det är en så pass torr metod att du kan ställa tillbaka möbler samt gå på den nyligen rengjorda mattan.

Vilken pad använder jag för mattvätt?

Du använder våra olika Microfiberpads som du fuktar lätt med vatten och anävnder på bägge sidor. Sedan tvättar du dem i tvättmaskin och kan återanvända dem. Excentr Soft Micropad och ADE Micropad är de vanligaste valen eftersom de rengör väldigt bra och absorberar mycket vatten. Excentr Hard Micropad absorberar inte lika mycket vatten men har en bättre rengöringseffekt när det är extra tuff smuts.

 

Välkommen till nya Tradehouse!

Skapa ditt nya konto hos oss för att handla i vår webbshop.

Har du frågor om tidigare beställningar eller användarkonto?
Vänligen skicka din förfrågan till info@tradehouse.se