Vi säljer endast till företag

Hem » Fönsterputs - Ultrarent Vatten

Fönsterputs - Ultrarent Vatten

Vad är ultrarent vatten?

Till skillnad från den traditionella metoden där du använder stege, hink, tvättpäls och skviss så använder du med ultrarent vatten metoden superlätta teleskopskaft med en mjuk borste på längst upp, som matar ultrarent vatten på glaset så att du kan rengöra glaset, fönsterkarmen och eventuella spröjs. Det är ett effektivt sätt att putsa fönster utvändigt på höjder upp till 20 meter då man utför jobbet stående på marken med långa kolfiberskaft, så man slipper dyra liftkostnader, fallskyddsutrustning och stegar.

Det är vanligt kranvatten som filtreras och blir ultrarent/avjoniserat vatten. Ultrarent vatten är mer än 100 gånger renare än vanligt kranvatten. Det är rent vatten, utan salt, kalk, metall eller andra föroreningar som annars hindrar vattnet att dra åt sig partiklar. Vattnet får också lägre ytspänning som gör att det kan tränga in i och lösa upp smuts på ett effektivare sätt. Det renade vattnet gör att när det kommer i kontakt med smuts så försöker vattnet återställa sin naturliga balans och suger därmed åt sig smutsen.

 

Hur jobbar man med ultrarent vatten för fönsterputsning?

Det ultrarena vattnet pumpas ut (ifall du har ett system med pump) från ultrarent vatten systemet upp till fönstret via en slang som går upp längs med/eller i ditt teleskopskaft. Längst upp på skaftet har du ställt in rätt vinkel så att borsten hamnar i rätt läge på glaset. Vattnet går via slangmunstycken igenom borsten och ut på glaset och du för borsten upp och ned och sedan i sidled på fönsterkarmen, glaset och ev. spröjs tills det är rengjort. Då spolar du av fönstret genom att hålla borsten en liten bit från glaset och för borsten i sidled och sedan nedåt tills du har spolat av hela fönstret. Då är det klart! Ingen eftertorkning behövs eftersom vattendropparna som är kvar inte innehåller några partiklar, så det ska bara självtorka.

Vad är de stora fördelarna med ultrarent vatten metoden?

  • Ingen risk för fallolyckor. Du står på marken och jobbar, så inga stegar
  • Tidsbesparing. Det går snabbare då du oftast slipper hyra liftar/ställningar
  • Kostnadsbesparing. Inget behov av onödiga stegar eller liftar längre
  • Resultatet blir perfekt
  • Miljövänligt. Det är bara vatten, inga kemikalier
  • Enkelt. Vem som helst kan utföra även de svårare uppdragen. Det är inte lätt att anställa bra fönsterputsare och det tar tid att lära upp nya
  • Merförsäljning. Sälj in fler tjänster till befintliga kunder såsom tvätt av fönsterkarm, fasaden, skyltar samtidigt

Är det svårt att putsa fönster med ultrarent vatten metoden?

Nej det är väldigt enkelt att lära sig, det är en av de stora fördelarna med ultrarent vatten metoden.

Är det tungt att jobba med?

Nej inte om man jobbar på rätt sätt. Du jobbar med varierande höjder så att du inte behöver använda det längsta skaftet hela tiden. Gå fram och tillbaka i den mån det går istället för att föra skaftet fram och tillbaka för hand. Vi har även smarta hjälpmedel som hjälper dig att få bättre ergonomiska arbetsmoment, t ex Waspak Selen med vinkelglasögon, se mer info här.

Tips—när du ska förlänga skaftet, rikta skaftet uppåt och förläng det, istället för att förlänga skaftet på marken och sedan resa det.

 

 

Färdiginstallerad bil eller släp?

Vi levererar olika typer av skåpbilar och släp, kompletta med just det ultrarena vatten systemet som du behöver. Du får en startklar lösning och genomgång/demo av oss. Kontakta oss för mer information.

Vilket ultrarent vatten system är bäst för dig?

Tradehouse har många olika typer av system — mobila  system där till fasta system i olika storlekar för. Du kan välja olika typer av filtrering, kallt eller hett vatten, manuella eller elektriska slangvindor, olika skaftmaterial och längder av skaft, smarta tillbehör som vår vattenavstängare som monteras inne i skaftet, ADE Rinsebar som gör att du slipper sköljmomentet, ADE Valnötpadhållare för hårt sittande smuts, många olika typer och storlekar av borstar osv.

Kontakta oss så tar vi ihop fram det perfekta ultrarent vatten systemet för ditt behov.

Sök efter produkt

Sortera efter pris

Pris - slider
5632056

Kategori

Produkttyp

Miljöarbete

På Tradehouse strävar vi ständigt efter att förnya oss samtidigt som vi vill förbättra designen och minska klimatpåverkan för var och en av våra produkter.

Välkommen till nya Tradehouse!

Skapa ditt nya konto hos oss för att handla i vår webbshop.

Har du frågor om tidigare beställningar eller användarkonto?
Vänligen skicka din förfrågan till info@tradehouse.se